Hinnøy Golfklubb

HER I sørvik/halsebø kommer et 18 hulls golfbaneanlegg

Meldinger:

Golf - attraktiv hele livet
- men hva med Harstad?


Hinnøy Golfklubb ble stiftet 2011 
med det formål å etablere et 18-hulls golfbaneanlegg i Harstad.


Samme år startet klubben en planprosess som, helt fram til i dag, har hatt full støtte i den politiske ledelsen i Harstad. 
 
Likevel har klubben, etter hele 12 år med offentlig saksbehandling, utrolig nok, ennå ikke oppnådd et juridisk bindende planvedtak som muliggjør oppstart og bygging av banen!

Så på tross av en på landsbasis stadig voksende golfsport har det i disse årene dessverre vært en klar negativ utvikling for sporten i Harstad.   Vår region har ennå ikke en fullverdig 18-hulls golfbane som er nødvendig for å arrangere større lokale turneringer, skape aktivitet rundt sporten og trekke gjestespillere til byen. Dette i motsetning til Bodø, Narvik, Tromsø og Lofoten, som alle har klart å etablere fullverdige, levedyktige og meget attraktive 18-hulls golfanlegg!


Så hvordan kan en plansak, som faktisk har full politisk støtte, ende opp i en slik endeløs byråkratisk ørkenvandring? 

Les vår styreleders redegjørelse for hele hele denne sørgelige planprosessen!
Klikk her.... 

-------------------------------------------------------------------------

Men la det uansett være helt klart:

Hinnøy Golfklubb vil fullføre byggingen av golfbanen!
Vår kommune har forlengst besluttet at det skal spilles golf på en 18-hulls bane i Sørvik/Halsebø:
Dette ble avgjort i et nært enstemmig kommunevedtak da golfarealet ble innarbeidet i kommuneplanens arealdel! 
Vi anmoder nå våre politikere om å få fortgang i den trege byråkratiske planprosessen, noe som enkelt lar seg gjøre.
Nå handler det bare om å få detaljreguleringen på plass.

----------

Tidligere redegjørelse i saken, basert på innhentet juridisk vurdering, kan leses  her ...

Advokat Trond Skoglys brev til Harstad kommune kan leses her...

--------------


Mens vi venter på realisering:

Sjekk ut vår visualisering av de første 9 hullene her....
--------------

Sjekk også:
Link til illustrasjonsplan som viser 1. byggetrinn!

Link til layout som viser full utbygging med 18 hull !

Noen kjente folk som ser fram til ferdig baneanlegg i Sørvik/Halsebø:

Kjendis-1 og Kjendis-2

----------------------------------

Her er status på  dugnadsarbeid pr. 4.12.2022:

Håndarbeid:
1821 timer

Maskinarbeid (Traktor og ATW):
31 timer

Dette arbeidet gir en direkte egenkapitalverdi i en tippemiddelsøknad på:
kr. 923 500,-
Det er kjempebra!GOLF ER EN IDRETT FOR ALLE!
https://www.facebook.com/nrksport/videos/10156327398437796/

Golf er en av verdens største idretter og en av de største også i Norge.
De aller fleste kan spille golf, enten man er barn eller pensjonist, mann eller kvinne, profesjonell eller hobbygolfer.
Felles for alle golfspillere er opplevelsen av gleden ved spillet i kombinasjon med en fin naturopplevelse og sosialt samhold.HVORDAN SPILLES GOLF?

Golf spilles på en golfbane, et gressdekket tilrettelagt område med 6, 9 eller 18 hull. Spillets grunnleggende idé er ganske enkel. En ball spilles fra et bestemt utslagssted til et bestemt hull i bakken på færrest mulig slag. Underveis møter spilleren diverse utfordringer i form av tjukt gress, busker, trær og kratt, vannhinder og sandbunkere. I tillegg er vær og vind en medvirkende faktor.

Enhver golfspiller er ansvarlig for å kjenne og følge golfreglene når man konkurrerer. En av de grunnleggende reglene er: Spill ballen som den ligger og banen som den er. Vi må også tilegne oss skikk og bruk på golfbanen. Sikkerhet er det viktigste. Hensyn til banen og alle som ferdes i området er en forutsetning for at spillet skal fungere. Ord og uttrykk i golf


ER GOLF KOSTBART?

Golf behøver ikke å være dyrere enn mange andre idretter. På samme måte som i de fleste idretter finnes det også i golfen mange kontingentkategorier og mye utstyr å velge mellom. Ofte er det slik at jo mer du spiller i din hjemmeklubb, dess rimeligere blir hver runde.

I starten trengs det ikke særlig mye utstyr. Noen køller, en enkel golfbag, noen brukte baller, vanlige klær og joggesko gjør nytten.


TAR GOLF MYE TID?

Det bestemmer du selv. Golf inneholder så mange ulike momenter, at vi kan velge hva vi ønsker å bruke tiden på fra dag til dag. Å spille en full 18-hulls runde tar i overkant av 4 timer, men vi kan fint bestemme å spille en kortere runde. En time på øvingsområdene kan gjøre vel så stor nytte og gi gleden av å mestre.


ER GOLF VANSKELIG?

Golf krever en viss innsats for at du skal komme godt igang og mestre de grunnleggende ferdighetene. Derfor tilbyr golfklubbene et kurs, Veien til Golf, for å hjelpe deg igang. Med litt trening kommer du snart til et nivå hvor du opplever at det er gøy å spille.

Golf er et spill som går opp og ned for alle, og det er noe av fascinasjonen. Uansett hvilket nivå vi befinner oss på, kan vi alltid bli bedre. Ved hjelp av dyktige trenere og egen innsats vil du oppleve å mestre stadig nye utfordringer. Golf blir aldri kjedelig!


FREMMER GOLF HELSEN?

Golf gir mye frisk luft og mosjon. I løpet av en 18-hulls runde går golfspilleren ca 11 kilometer eller 16 000 skritt. Golfspillere har en gjennomsnittlig puls på noe over 100 hjerteslag per minutt og forbrenner mellom 1500 og 2500 kcal under en golfrunde.

Golfere lever i gjennomsnitt 5 år lengre enn ikke-golfere. Golf har dermed en gunstig samfunnsmessig betydning helsemessig sett.


HVOR GÅR VEIEN TIL GOLF?

Hvis du er interessert i å prøve eller begynne med golf, ta kontakt med din nærmeste golfklubb og finn ut hvilke tilbud klubben har. I dag finnes det golfklubber i alle norske fylker.

Målet med nybegynnerkurset Veien til Golf er at du skal bli kjent med golf og finne deg til rette i miljøet. Kurset vil gi deg praktisk innføring i hva spillet handler om og omfatter trening i grunnleggende teknikk, sikkerhet og opptreden på banen. Du får også prøve å spille noen hull for å oppleve hva golf er. Etter kurset har klubben ulike tilbud for at du skal komme videre med både trening, spill og sosiale aktiviteter.


      Test